"Markusevangeliet" fredag 4. februar 2022


«Markusevangeliet» er en multimedia-forestilling med fortellinger, fotografier og fiolin, og er evangelisten Markus` beretning om Jesu` liv og virke. «Markusevangeliet» fremføres - tekst tro og uten manuskript – av Christian Stejskal.

 

Billetter kr 200 / kr 150 (med Aftenbladkort) kjøpes i døra eller på nett her: billetto

Evangeliets 16 kapitler kan deles inn i rundt 90 beretninger, assimiler og liknelser, og er det korteste av de fire evangeliene i det Nye Testamentet.

Christian har reist på kryss og tvers i Midtøsten og gått i Kristi fotspor og fotografert det kulturelle landskapet i Israel, Jordan og Egypt på leting etter 90 Bibelske motiver som illustrerer Markusevangeliets 16 kapitler, og som vises på en skjerm samtidig som evangeliet fortelles.

Fotografiene illustrerer evangeliet med utgangspunkt i om Jesus hadde kommet til et Postmodernistisk Midtøsten i 2020 - med det menes hans første komme, og ikke hans andre.

Dette er satt sammen med korte innslag av egenkomponert musikk spilt på fiolin.

Multimedia-konseptet med fortellinger, fotografier og fiolin er et relativt sjeldent kunstnerisk uttrykk. De tre mediene kan gi en sterk cinematisk opplevelse. En av fordelene er at man i denne enslige prosessen har mulighet til å være sin egen historieforteller, regissør og produsent. Konseptet med bilder, fortellinger og musikk er riktignok en typisk Midtøsten fortellerteknikk, som for eksempel “Parde Khaani” som er en tradisjonell kafè-hus-forteller-stil der en omreisende forteller maler handlingens forløp på et lerret, samtidig som han forteller og synger/spiller. Det er likevell lite trolig at de tidlige Apostlene brukte visuell kunst og musikk da de spredte Ordet i det første århundre.

Multimediaforestillingen «Markusevangeliet» er et oppfølgerprosjekt til «Mitt Nabolag» - en kritiker-rost forestilling som ble oppført i årene 2016-19 rundt 200 ganger omkring i Norge og i andre land, bl.a. på Preus Fotomuseum, Ibsenmuseet i Skien, Kilden Teater og konserthus i Kristiansand, Litteraturhuset i Bergen og Petter Dass-museet på Alstahaug – og også i Sunde kirke.

Tilbake