Nå er det tid for tro virksom i kjærlighet


Nå er en tid for å vise omsorg for mennesker rundt oss. Vi har en stor utfordring i å ta vare på hverandre akkurat i denne litt annerledes tiden. Det er ikke slik at vi skal brette opp armene og stille ekstra mye opp for hverandre, men heller at vi skal gjøre det helt enkle. Det gjelder å finne de hverdagslige måtene å bety en forskjell for andre på; i familien, blant venner og naboer.

 

Det er nå vi kan vise i praksis at vi bryr oss om et annet menneske. Vi kan ta en telefon, sende en melding, stikke innom i døra med en blomst eller et par hjemmestrikka ullsokker osv,

Vi trenger bare vri litt på vanene våre. I stedet for klemmer blir det kanskje en tur langs sjøen. I stedet for bursdagsfest, blir det bursdag hilsen på Facebook, bursdagssang på terrassen eller en god prat i telefonen.

I Galaterbrevet skriver Paulus om «tro som er virksom i kjærlighet» (Gal 5, 6). Kjærligheten vi selv blir møtt med fra Jesus er det ingen begrensinger på, uansett tid eller omstendigheter. Denne kjærligheten skal vi på samme måte få gi videre uansett tider og omstendigheter. Snarere tvert imot NÅ er alltid den rette tid. Det gjelder bare at kjærligheten finne nye veier og former akkurat i disse Korona-tider. Men “kjærlighet oppfinnsom gjør, Gud vil åpne en dør» heter det i en gammel sang. Vi er kanskje den døren Gud velger å åpne for andre.

Tilbake